در نظر داشته باشید که وان، شهری در کشور ترکیه، به یکی از مقاصد پرطرفدار گردشگری برای ایرانیان تبدیل شده است. با توجه به محبوبیت فزاینده وان بین مسافران ایرانی، چه از طریق سفرهای زمینی با تورها و چه با استفاده از خودروهای شخصی، این مقاله در مجله همسفرشیم به عنوان یک راهنمای جامع و کامل برای سفر زمینی به وان ارائه میشود. ما در این راهنما هر آنچه را که نیاز دارید تا سفری دلپذیر و بیدردسر به این شهر تاریخی و زیبا داشته باشید، از اطلاعات مسیرهای سفر گرفته تا نکات کلیدی برای عبور از مرز و اقامت، بررسی خواهیم کرد. هدف ما این است که تجربهای بینظیر و خاطرهانگیز از سفر به وان را برای شما رقم بزنیم.
سفر به وان با ماشین شخصی مخصوص کسانی است که علاقهمند به سفرهای زمینی هستند و از برنامه خاصی پیروی نمیکنند. این سبک مسافران، ترجیح میدهند در طول سفر از وسیله نقلیه خود استفاده کنند یا به شهرهای اطراف هم سفر کنند. البته باید خاطرنشان کرد که این شیوه، یکی از سختترین گزینههای موجود برای سفر به وان است.
بهترین مرز برای رفتن به وان کدام مرز است؟
سفر زمینی به وان ترکیه از طریق مرز رازی-کاپیکوی در خوی: این مرز در آذربایجان غربی و شهر خوی واقع شده است و پرترددترین، نزدیکترین و بهترین مرز زمینی وان به شمار میآید. سفر زمینی به وان ترکیه از طریق مرز بازرگان-گوربولاغ در ماکو: مرز بازرگان، مرزی 24 ساعته است و برخلاف مرز رازی، علاوهبر خودروهای شخصی، امکان عبور ترانزیتها نیز از آن وجود دارد.
به همین دلیل، ممکن است این مرز کمی شلوغتر از مرز رازی باشد. فاصله مرز بازرگان تا شهر وان ترکیه حدود 206 کیلومتر است، یعنی با عبور از این مرز، مسافران با طی زمان تقریبی 2 ساعت و پنجاه دقیقه به شهر وان خواهند رسید. سفر زمینی به وان ترکیه از طریق مرز سرو-اسندره در شهر ارومیه: این مرز نیز بهصورت 24 ساعته فعال است و البته به دلیل موقعیت مکانیاش برای کسانی که از استانهای جنوبی ایران قصد سفر زمینی به وان ترکیه را دارند، مناسبتر است. فاصله وان از این مرز در حدود 228 کیلومتر است و مسافران با طی زمانی 3 ساعته به وان میرسند. همچنین میتوانید مرز های ایران و ترکیه را مشاهده کنید.
سفر به وان ترکیه بهوسیله ماشین شخصی
این روش از سفر به وان، یکی از هزینهبرترین و سختترین روشها است؛ هرچند پس از طی این مراحل و پرداخت هزینههای آن، اختیار سفر به دست خودتان است و رفتوآمد در شهر و اطراف آن سادهتر خواهد شد؛ اما مراحلی که باید قبل از مراجعه به مرز طی کنید و همچنین مشکلات قیمت سوخت در خاک ترکیه، کار را کمی سختتر میکند. برای سفر با ماشین شخصی به وان، نیاز دارید مراحل زیر را برای خودروی خود انجام دهید: کاپوتاژ خودرو: یکی از مهمترین مراحل برای سفر با خودرو شخصی به وان، دریافت کاپوتاژ یا مجوز خروج از کشور برای خودروی شخصی است. برای دریافت کاپوتاژ خودرو باید به اداره گمرک مراجعه کنید.
اخذ گواهینامه و پلاک بینالمللی: برای این مرحله پس از کاپوتاژ خودرو باید به کانون جهانگردی و اتومبیلرانی مراجعه کنید و با طی مراحل اداری آن، گواهینامه یک یا سه ساله بینالمللی دریافت کنید. سپس، با ارائه گواهینامه و کاپوتاژ، پلاک بینالمللی را دریافت خواهید کرد.
اخذ بیمه شخص ثالث ترکی خودرو: برای سفر با ماشین شخصی در خاک ترکیه، مانند کشورمان ایران نیاز به اخذ بیمه دارید. این بیمه را میتوانید در شعب بیمه و همچنین مرز، دریافت کنید که معمولاً تا 90 روز اعتبار دارد. هزینه بیمه خودرو با توجه به مدت اقامت در ترکیه و نوع خودرو که عوامل تعیینکننده ریسک خودرو هستند، محاسبه میشود.
چند نکته درباره سفر زمینی به وان
وان همیشه جذابیتهای خودش را برای مسافران دارد؛ اما دانستن برخی از نکات میتواند به تصمیمگیری ما برای یک سفر عاقلانه کمک کند؛ بنابراین در این بخش از راهنمای سفر زمینی به وان، به سراغ چند نکته مهم و کاربردی در سفر زمینی میرویم:
- . این نکته را در نظر بگیرید که مسیر تهران تا خوی و سپس مرز تا وان را احتمالاً در اتوبوس خواهید بود، بنابراین بههمراه داشتن یک بالشت مسافرتی کمک زیادی به شما برای تحمل ساعتهای طولانی در جاده میکند.
- . هرچند که شهر وان و پاساژهایش در تمام طول سال برای مسافران جذاب است؛ اما از این نکته غافل نشویم که رانندگی در جادههای یخزده و هوای برفی خطرناک است! بنابراین سفر در بهار و تابستان به نظر عاقلانهتر میآید.
- . حتی اگر شده تنها چند کلمه ترکی یاد بگیرید! بلد بودن کلمات پرکاربرد میتواند شما را از سختیهای زیادی خلاص کند.
10 کاری که به هیچ وجهی نباید در هتل انجام دهیم
من دو سال پیش از مسیر مرز رازی کاپیکوی در خوی یک سفر زمینی با ماشین شخصی رفتم و به نظرم از بقیه مسیر ها بهتره