آماده سفر به گیلان هستید؟ دریاچه سقالکسار را از دست ندید!
راهنمای کامل سفر به سقالکسار؛ تمام آنچه که باید بدانید
راز خانه غرق شده در سقالکسار؛ افسانه یا واقعیت؟
استان گیلان، نگینی در شمال ایران، همواره با طبیعت بکر و جاذبههای بینظیرش، مسافران و طبیعتگردان را به خود مجذوب میکند. در میان این زیباییها، روستای سقالکسار و دریاچه خاکی آن، همچون نگینی درخشان، خودنمایی میکنند.
سقالکسار، روستایی ییلاقی در فاصلهای کوتاه از شهر رشت، با فراهم آوردن امکانات رفاهی مناسب، پذیرای مسافران و گردشگران است. دریاچه سقالکسار، که به عنوان پاکترین دریاچه گیلان شناخته میشود، شهرت خود را مدیون زیبایی خیرهکننده و آرامش بینظیرش است. این دریاچه که لوکیشن فیلم معروف “ماهی و گربه” نیز بوده، با انعکاس درختان انبوه در آب زلالش، منظرهای بدیع و چشمنواز را خلق میکند که هر تماشاگری را مجذوب خود میکند.
لباسهای زمستانی را آماده کنید! سرمای زمستان در اوج گرما در روستای جواهرده!
مسیر دسترسی به سقالکسار
برای رسیدن به سقالکسار، میتوانید از مسیرهای زیر استفاده کنید:
مسیر تهران:
- از طریق آزادراه تهران – کرج، کرج – قزوین و قزوین – رشت به سمت شهر رشت حرکت کنید.
- بعد از گذر از عوارضی رشت و پلیس راه، نرسیده به رشت در تقاطع روگذر به سمت فومن بروید.
- حدود 14 کیلومتر در جاده فومن رانندگی کنید تا به بقعه آقاسید شریف برسید.
- به سمت چپ بپیچید و وارد روستای سقالکسار شوید.
- مسیر را ادامه دهید و با توجه به تابلوهای راهنما خود را به سد خاکی سقالکسار برسانید.
مسیر رشت:
- از میدان گاز رشت وارد جاده لاکان شوید.
- 10 کیلومتر رانندگی کنید تا به انتهای جاده لاکان برسید.
- از آن نقطه وارد جاده فومن شوید و 4 کیلومتر رانندگی کنید تا به بقعه آقاسید شریف برسید.
- به سمت چپ بپیچید و وارد روستای سقالکسار شوید.
سقالکسار: راز نام این روستا چیست؟
روستای سقالکسار، در دل جنگلهای سرسبز گیلان، با دریاچهای آرام و چشماندازهای دلانگیز، همواره مقصدی محبوب برای گردشگران بوده است. اما نام این روستا از کجا آمده است؟
در مورد وجه تسمیه سقالکسار، چند نظریه وجود دارد که هر کدام روایتی جالب و شنیدنی دارند:
1. داستان پرندگان
بر اساس یکی از رایجترین نظریهها، نام سقالکسار از سه واژه “سقا”، “لک” و “سار” تشکیل شده است. سقا به معنی محل آبخوری و لک و سار نام دو پرنده زیبا هستند که در گذشته به وفور در این منطقه یافت میشدند. گفته میشود که این پرندگان برای آب خوردن به چشمههای این روستا میآمدند و به همین دلیل، نام سقالکسار به معنی “محل آبخوری لک و سار” برای این روستا انتخاب شده است.
2. خار سه پهلو و سر
در نظریه دوم، وجه تسمیه سقالکسار به کلمه “سیالخ” مربوط میشود. سیالخ در زبان محلی به معنی “خار سه پهلو” است و “سار” به معنی “سر” میباشد. با توجه به این نظریه، سقالکسار به معنی “سرِ خار سه پهلو” است.
3. تپه و بلندی
برخی نیز معتقدند که “سقالک” به معنی “تپه” است و ترکیب آن با “ار” به معنی “بالا” میشود. در این صورت، سقالکسار به معنی “بالای تپه” خواهد بود.
کدام نظریه درست است؟
هیچ پاسخ قطعی برای این سوال وجود ندارد و هر کدام از این نظریهها میتوانند بخشی از حقیقت را بیان کنند. اما فارغ از اینکه وجه تسمیه سقالکسار دقیقاً چه بوده است، این نام زیبا با قدمت و تاریخ این روستا گره خورده و به بخشی از هویت آن تبدیل شده است.
تفریحات دریاچه سقالکسار
دریاچه سقالکسار، گوهری در دل جنگلهای شمال ایران، بهشتی برای طبیعتگردان و عاشقان آرامش است. در این نگین سبز، تفریحات متنوعی منتظر شماست تا لحظاتی خاطرهانگیز را برایتان رقم بزند.
قدم زدن در کنار دریاچه
یکی از بهترین تفریحات در سقالکسار، پیادهروی دور دریاچه است. با هر قدم که برمیدارید، زیباییهای این طبیعت بکر را کشف میکنید و در طول مسیر، همراهی سگهای مهربان لذت پیادهروی را دوچندان میکند. در حین راه رفتن، گاوها و گوسفندهایی را خواهید دید که در حال چرا در مراتع سرسبز اطراف دریاچه هستند.
تماشای مناظر شگفتانگیز
اگر در فصل تابستان و کمآبی به سقالکسار سفر میکنید، تنههای درختان که از آب بیرون زدهاند، منظرهای خاص و تماشایی را خلق میکنند. گویی درختان در حال غرق شدن در دریاچه هستند و تصویری خیالانگیز را به نمایش میگذارند.
زیباترین مسیرهای سفر با قطار در ایران کدامند؟
تجربه آرامش در طبیعت
دور شدن از هیاهوی شهر و غرق شدن در سکوت و آرامش طبیعت سقالکسار، روحنواز و فرحبخش است. صدای نغمه پرندگان، وزش نسیم خنک و خنکای آب دریاچه، حس آرامش عمیقی را به شما هدیه میدهد.
تفریحات دیگر
علاوه بر پیادهروی، میتوانید از تفریحات دیگری مانند قایقسواری، عکاسی در طبیعت، دوچرخهسواری و پیکنیک در کنار دریاچه لذت ببرید.
راز خانه غرق شده در سقالکسار: افسانه یا واقعیت؟
در دل دریاچه سقالکسار، نگین استان گیلان، رازی نهفته است که داستانها و روایتهای بسیاری را به خود پیرامون بافته است. سازه غرق شدهای در اعماق این دریاچه خودنمایی میکند که هویتش همواره مورد بحث و گمانهزنی بوده است.
برخی معتقدند که این سازه خانهای است که با بالا آمدن آب به طور کامل زیر آب فرو رفته و تنها نیمی از آن در فصل کمآبی قابل مشاهده است. افسانههای محلی از مالکی حکایت میکنند که در این خانه زندگی میکرده و پس از طغیان رودخانه و غرق شدن خانهاش، جان خود را از دست داده است.
برخی دیگر اما این سازه را قایقی به شکل خانه میدانند که در مرکز دریاچه لنگر انداخته است. سقف قرمز این قایق که برای زیبایی به آن اضافه شده، ظاهری خانهمانند به آن بخشیده و بر رمز و راز آن افزوده است.
صحت و سقم این داستانها هنوز معلوم نیست و هیچ مدرک مستندی برای اثبات آنها وجود ندارد. با این حال، خانه غرق شده سقالکسار به یکی از جاذبههای گردشگری این منطقه تبدیل شده و توجه بسیاری از گردشگران را به خود جلب میکند.
نکات بازدید
- بهترین زمان برای دیدن خانه غرق شده فصل کمآبی است، زمانی که سطح آب پایین آمده و بیشتر از آن قابل مشاهده است.
- به هنگام قایقرانی در دریاچه سقالکسار مراقب این سازه غرق شده باشید تا به آن برخورد نکنید.
- از انداختن زباله در دریاچه خودداری کنید تا محیط زیست این منطقه زیبا را حفظ کنیم.
- از روشن کردن آتش در جنگل و اطراف دریاچه خودداری کنید.
- به حریم خصوصی حیوانات احترام بگذارید و از آزار و اذیت آنها خودداری کنید.
- در فصلهای شلوغ، ممکن است با ازدحام جمعیت مواجه شوید. اگر به دنبال آرامش بیشتر هستید، در فصول خلوتتر به سقالکسار سفر کنید.
اگر به گیلان سفر میکنید، بازدید از دریاچه سقالکسار و مشاهده این خانه غرق شده را از دست ندهید. شاید شما بتوانید راز این سازه را کشف کنید!
ما در مجله همسفر، همواره در تلاشیم تا تجربیات ناب سفر را با خوانندگانمان به اشتراک بگذاریم. از این رو، از شما میخواهیم که اگر تاکنون از دریاچه سقالکسار و خانه غرق شده آن دیدن کردهاید، نظرات و تجربیات خود را در رابطه با ما و دیگر خوانندگان مجله همسفرشیم به اشتراک بگذارید.
با یاری شما، همسفر، مجله همسفرشیم به منبعی کامل و مرجع برای اطلاعات سفر تبدیل خواهد شد.
منتظر شنیدن نظرات و تجربیات شما هستیم!