چغازنبیل، میراث جهانی یونسکو در ایران
عظمت و شکوه تمدن عیلام در زیگورات چغازنبیل
در قلب خوزستان، استانی که با نخلستانهای سرسبز و تاریخ پرفراز و نشیبش شناخته میشود، بنایی شگفتانگیز از دل خاک سر برآورده است. زیگورات چغازنبیل، نیایشگاهی باستانی که قدمت آن به حدود ۱۲۵۰ سال پیش از میلاد میرسد، یادگاری از تمدن عیلام باستان است. این زیگورات که در زبان محلی به چغازنبیل، به معنی تپه زنبیلی، معروف است، در واقع بنای مرکزی محوطه باستانی دوراونتاش است. این بنای عظیم که در ۵ طبقه ساخته شده بود، زمانی بلندترین بنای مذهبی در جهان بوده است.
معماران عیلامی باستان با استفاده از آجر و خشت، سازهای عظیم و باشکوه را خلق کردند. تزئینات آجری، کتیبههای باستانی و مجسمههای خدایان، عظمت و شکوه این بنای مذهبی را دوچندان میکند.
کاوشهای باستانشناسی در چغازنبیل، اطلاعات جالبی درباره تمدن عیلام باستان به دست داده است. کتیبههای کشف شده در این محوطه، اطلاعاتی درباره باورها، آداب و رسوم و پادشاهان عیلامی ارائه میدهد.
چغازنبیل، معبدی عظیم برای ستایش خدایان عیلامی، از جمله “اینشوشیناک” و “ناپیریشا” بوده است. این بنا با آجرهای پخته ساخته شده و در زمان خود، بلندترین بنای مذهبی در جهان بوده است.
زیگورات چغازنبیل، از پنج طبقه تشکیل شده بود که هر طبقه به رنگ خاصی مزین شده بود. پلههای باشکوهی که به بالای زیگورات منتهی میشدند، عظمت و شکوه این بنا را به رخ میکشیدند.
با مجله همسفرشیم همراه باشید تا به تماشای این میراث باشکوه و پر از رمز و راز بنشینیم.
سلام عزیزم😉
ممنون از مطالب کاربردی که گذاشتی🤗
من همرو رفتم بعد اومدم تو سایت دیدم اینجا هم همون هایی که من رفتم رو نوشتین 😅
راستی یه سوال!
جای دیگه ای نیست من برم؟؟؟😅