اماکن مقدس

مقبره پیر حمزه سبزپوش یکی از اماکن مذهبی کمتر شناخته شده ایران

مقبره مذهبی پیر حمزه سبزپوش کمتر شناخته شده

منطقه یزد، با داشتن تاریخی غنی و پربار، در طول قرن‌های هفتم و هشتم هجری، خانه‌ای برای بزرگان فکر و عرفان اسلامی بوده است. این عارفان، که هر کدام در گوشه‌ای از این منطقه محبوبیتی خاص داشته‌اند، با تأسیس خانقاه‌ها و مدارس، محیط‌هایی برای تعلیم و تربیت شاگردان و علاقه‌مندان فراهم آورده‌اند. محبوبیت این عارفان در میان مردم نه تنها در زمان حیات‌شان بلکه پس از مرگ‌شان نیز ادامه یافته، به طوری که مقابر و بناهایی که توسط خود عارفان یا مریدانشان ساخته شده بود، به عنوان نشانه‌ای از احترام و ارادت به آنها حفظ شده است.

یکی از این بناهای با ارزش، مقبره پیر حمزه سبزپوش واقع در شهر ابرکوه است که به دوره سلجوقیان برمی‌گردد و در قرن‌های پنجم و ششم هجری بنا شده است. این بنا به عنوان مقبره عزیزالدین نسفی، یکی از برجسته‌ترین دانشمندان، عارفان و نثرنویسان زبان پارسی در سده هفتم هجری، شناخته می‌شود. با توجه به اهمیت تاریخی و معنوی این بنا، در تاریخ 31 تیرماه سال 1313 با شماره 205 به فهرست آثار ملی ایران افزوده شده است.

برای کسانی که به تاریخ، فرهنگ و عرفان ایرانی علاقه‌مند هستند، دانستن بیشتر در مورد این بنا و داستان‌های پیرامون آن می‌تواند بسیار جذاب باشد. مقاله‌ای در مجله همسفرشیم در این زمینه منتشر شده است که می‌تواند اطلاعات مفید و جامعی را برای علاقه‌مندان به این حوزه فراهم آورد.

نمای برونی مقبره پیر حمزه سبزپوش

دیواره مقبره پیر حمزه سبزپوش

مقبره پیر حمزه سبزپوش

 

 

مشاهده بیشتر

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا