ته چین شهمیرزادی، غذایی اصیل و رنگارنگ از خطه سرسبز شمال ایران، که با عطر و طعم بینظیرش، هر ذائقهای را به تسخیر خود در میآورد. این غذا، ترکیبی هنرمندانه از برنج، گوشت، سبزی و صیفیجات است که در قابلمهای طبخ میشود و با ظاهری زیبا و اشتهابرانگیز، زینت بخش سفرههای ایرانیان میشود.
تاریخچهای در دل طعم
ریشه ته چین شهمیرزادی را میتوان در دل تاریخ و فرهنگ غنی مردم شمال ایران جستجو کرد. این غذا، از دیرباز در میان مردم این خطه جایگاه ویژهای داشته و به عنوان غذایی مجلسی و پرطرفدار در مراسم و جشنها سرو میشده است.
طرز تهیه ته چین شهمیرزادی
مواد لازم:
- برنج: ۵ پیمانه
- عدس پخته: ۲ پیمانه
- سبزی خرد شده: ۵۰۰ گرم (شامل تره، گشنیز، شوید، جعفری و سیر)
- گوشت بره: ۷۵۰ تا ۱ کیلوگرم
- زردچوبه، ادویه مخلوط، فلفل سیاه و نمک: به مقدار لازم
- روغن: به مقدار لازم
مواد لازم برای دورچین:
- چغندر کوچک: ۵ عدد
- سیب زمینی کوچک: ۵ عدد
- به: ۲ عدد (ورقه شده)
- کلم قمری کوچک: ۳ تا ۴ عدد (ورقه شده)
- بادمجان کوچک سرخ شده: ۳ تا ۴ عدد (ورقه شده)
- اسفناج تفت داده شده با پیاز داغ و گرد غوره: ۲۵۰ گرم
- آلوچه خشک: ۱۰۰ گرم
طرز تهیه:
- برنج را بشویید و در مقداری آب و نمک به مدت ۲ تا ۳ ساعت خیس کنید.
- گوشت را به صورت یک صفحه در بیاورید و روی سطح آن را با مقداری نمک، فلفل، زردچوبه و مقداری از ادویه مخلوط بپوشانید.
- برنج را پس از خیس کردن بجوشانید.
- عدس و سبزی پلو را به برنج اضافه کنید و بعد از یکی دو جوش آن را آبکش کنید.
- بعد ته قابلمه مورد نظر مقداری روغن بریزید و کمی زرد چوبه به روغن اضافه کنید و مقداری از برنج را با کفگیر داخل قابلمه بریزید.
- گوشت را روی برنج قرار دهید و مقداری برنج را روی گوشت بریزید.
- مواد دورچین را دور تا دور و میان برنج بچینید و بعد بقیه برنج را روی آن بکشید.
- قابلمه را روی حرارت کم قرار دهید و بگذارید تا به مدت ۳ تا ۴ ساعت برنج روی حرارت کم دم بکشد و گوشت پخته شود.
- بعد از پخت برنج، آن را در ظرف مورد نظر بکشید و با دورچین ها برنج را تزیین کنید.
نکات:
- می توانید از زعفران دم کرده برای خوشرنگ تر شدن ته چین استفاده کنید.
- به جای گوشت بره می توانید از مرغ یا گوشت گاو نیز استفاده کنید.
- می توانید از انواع سبزی های دلخواه خود در تهیه ته چین استفاده کنید.
- اگر وقت کافی ندارید، می توانید مواد دورچین را حذف کنید.
ته چین شهمیرزادی، فراتر از یک غذا
ته چین شهمیرزادی، فقط یک غذای خوشمزه نیست، بلکه نمادی از فرهنگ و هنر آشپزی شمال ایران است. این غذا با ظرافت و سلیقهای مثالزدنی تهیه میشود و با رنگها و طعمهای متنوع خود، هر سفرهای را به ضیافتی رنگارنگ تبدیل میکند.
اگر به دنبال تجربه طعم اصیل شمال ایران هستید، ته چین شهمیرزادی را حتما امتحان کنید. این غذا شما را به سفری خاطرهانگیز در میان عطر و طعمهای بینظیر شمال خواهد برد.
در این مقاله در سایت همسفر به طرز تهیه ته چین شهمیرزادی پرداختیم ، برای اطلاعات بیشتر میتوانید از بخش غذای محلی دیدن کنید .
باهم آش دوغ بپزیم ! طرز تهیه آش دوغ خانگی اصیل و خوشمزه
گرانترین آثار باستانی ایران در موزههای جهان