غرب ایران، سرزمینی مملو از شگفتیهای طبیعی و پدیدههای زمینشناختی بکر است که هر یک، گویی رازهای ناگفتهای از دل تاریخ را در خود نهفته دارند. در میان این همه زیبایی، دره خزینه در استان لرستان، همچون نگینی میدرخشد و با عظمت و شکوه خود، هر گردشگری را مجذوب خود میکند. این دره که در اثر فرسایش سالیان دراز به وجود آمده، به گرند کانیون ایران شهرت یافته است.
صخرههای بلند و پرتگاهی که در دو سوی دره قرار گرفتهاند، گویی حكايتی از قدرت و عظمت طبیعت را روایت میکنند. در اعماق دره، رودخانهای خروشان جاری است که به زیبایی و طراوت این مکان میافزاید و این مکان را به یکی از زیباترین جاذبههای گردشگری ایران مبدل کرده است.
راهیابی به دره خزینه
این دره که در همسایگی روستایی به همین نام قرار گرفته، پس از سالها فرسایش، بهشتی زمینی را به نمایش گذاشته است. رودخانه سیمره، همچون نگینی در میان این دره میدرخشد و با عبور از میان صخرههای بلند و پرتگاهی، منظرهای مسحور کننده را خلق میکند. گویی زمین و آسمان در این مکان به هم پیوند خوردهاند تا تابلویی بینظیر از خلقت را به نمایش بگذارند.
سفر به دره خزینه، سفری به دنیای ناشناختههاست. برای رسیدن به این مکان شگفتانگیز، ابتدا باید راهی شهرستان پلدختر شوید. سپس، با گذر از جاده اندیمشک و طی مسافتی حدود 47 کیلومتر، به روستای دره خزینه خواهید رسید. از اینجا، دو کیلومتر دیگر تا محل کارگاه سدسازی کرخه 2 فاصله دارید. پس از عبور از این محل و طی مسیری 3 کیلومتری، به بالای پل معلق دره خزینه خواهید رسید.
پل معلق دره خزینه
خاطرهای از بلندترین پل خاورمیانه در قلب زاگرس، در درهای شگفتانگیز به نام دره خزینه، پلی معلق به بلندای 85 متر، آسمان و زمین را به هم پیوند میداد. این پل که با طول 112 متر و عرض 80 متر، بلندترین پل معلق ایران و خاورمیانه بود، به عنوان یکی از جاذبههای اصلی این دره، هر ساله گردشگران بسیاری را به خود جذب میکرد.
پل معلق دره خزینه، با استحکام و زیبایی بینظیر، از به هم پیوستن چوبهای روسی و چهار طناب کابلی ساخته شده بود. عبور از روی این پل، تجربهای هیجانانگیز و به یاد ماندنی بود که هر گردشگری را مجذوب خود میکرد. گویی با هر قدم بر روی این پل، به عظمت طبیعت و خلاقیت انسان نزدیکتر میشدیم. اما در سال 1397، به دست افرادی ناشناس، این پل زیبا و با شکوه تخریب شد. گویی با از بین رفتن این پل، بخشی از زیبایی و هیجان دره خزینه نیز از بین رفت.
امروزه، تنها خاطرهای از این پل باشکوه باقی مانده است. خاطرهای از بلندترین پل معلق خاورمیانه که روزی بر فراز دره خزینه، عظمت و زیبایی خود را به رخ جهانیان میکشید.
دره خزینه: گرند کانیون ایران
در یکی از قسمتهای دره، شباهت به گرند کانیون آمریکا به اوج خود میرسد. صخرهای عظیم در وسط این بخش قرار گرفته که با آب احاطه شده و فرسایش، شکلی خاص به آن داده است.
گویی این صخره، تابلویی از قدرت و ظرافت طبیعت را به نمایش گذاشته است. با ایستادن بر لبه دره خزینه، حس و حالی وصفناپذیر به شما دست میدهد. گویی بر بالای یک ساختمان 29 طبقه ایستادهاید و رودخانهای خروشان در زیر پای شما جاری است. صدای جریان آب و وزش بادها در میان صخرهها، سمفونی بینظیری از طبیعت را خلق میکند.
هشدارها و نکات مهم برای بازدید از دره خزینه
به دلیل دشواری مسیر و نیاز به تجهیزات کوهنوردی، این سفر برای افراد با آمادگی جسمانی بالا مناسب است. بازدید از این منطقه برای کودکان، سالمندان و افراد دارای معلولیت توصیه نمیشود.
ایمنی
خطر سقوط و مرگ در این منطقه وجود دارد. از تجمع و رفتارهای هیجانی روی سنگها و دیوارههای دره خودداری کنید. هرگز در رود و آبچالههای دره شیرجه نزنید، زیرا ممکن است تکهسنگهای نوکتیز در کف آنها وجود داشته باشد.
امکانات
در اطراف دره خزینه هیچگونه امکانات رفاهی و اقامتی وجود ندارد. در این منطقه پوشش شبکه تلفن همراه وجود ندارد.
توصیهها
- قبل از سفر، از وضعیت آب و هوا مطلع شوید.
- به هشدارهای محلی و راهنمایان توجه کنید.
- از مسیرهای مشخص شده خارج نشوید.
- به همراه خود آب و غذای کافی به همراه داشته باشید.
- از تجهیزات مناسب و ایمن استفاده کنید.
- از ریختن زباله در طبیعت خودداری کنید.
- به حفظ و احترام به محیط زیست توجه کنید.
با رعایت این نکات، میتوانید از سفر به دره خزینه لذت ببرید و خاطرهای امن و به یاد ماندنی برای خود رقم بزنید.
همچنین شما میتوانید مطالب مرتبط با طبیعتگردی را در مجله همسفرشیم مطالعه کنید.