شکوه تاریخ و تمدن در کرمانشاه: مقصدی برای عاشقان فرهنگ

دیدنی ترین جاهای کرمانشاه

سفری به غرب ایران، جاذبه هایی که نباید از دست داد!

تاریخ و تمدن در کرمانشاه یکی از مقاصد محبوب برای بازدیدکنندگان است. تجربه‌ی گردش در این شهر پر از رمز و رازهای تاریخی و فرهنگی، باعث شده که هر ساله مسافران جدیدی را به خود جذب کند. در ادامه به بررسی جاهای دیدنی قشنگ این شهر میپردازیم:

بیستون

بیستون یکی از مهم‌ترین و بااهمیت‌ترین آثار باستانی ایران و جهان است که در نزدیکی شهر کرمانشاه، در استان کرمانشاه واقع شده است. این محوطه به دلیل داشتن کتیبه‌ها، برجسته‌نگاری‌ها و آثار تاریخی متعدد به‌ویژه کتیبه بیستون داریوش کبیر شهرت دارد. بیستون در 30 کیلومتری شمال شرق شهر کرمانشاه و در دامنه کوه بیستون واقع میباشد. کتیبه‌ی بیستون که توسط داریوش بزرگ، از پادشاهان هخامنشی، در حدود سال ۵۲۰ پیش از میلاد دستور به حک شدن داده شده، یکی از مهم‌ترین اسناد تاریخی دوران هخامنشی است. این کتیبه به سه زبان اصلی آن زمان یعنی فارسی باستان، عیلامی و بابلی نوشته شده است. کتیبه‌ی بیستون بیانگر چگونگی به قدرت رسیدن داریوش و سرکوب قیام‌هایی است که پس از مرگ کمبوجیه دوم بر پا شده بودند. داریوش در این کتیبه، به شرح شکست دادن این قیام‌ها و بازگرداندن نظم به امپراتوری می‌پردازد. کنار کتیبه، نقش برجسته‌ای از داریوش به همراه دو نفر دیگر که تحت امر او هستند، دیده می‌شود.

اردیبهشت کجای ایران بریم؟ (بخش دوم)

 

داریوش در حال پایمال کردن گئوماتا، غاصب تاج‌وتخت، به تصویر کشیده شده و نمادی از فرورتیش (ایزد پیروزی و حمایت)، بر فراز سر او دیده می‌شود. بیستون میزبان چندین اثر تاریخی دیگر از جمله تندیس هرکول، نقش برجسته مهرداد دوم، کاروانسرای صفوی و برخی آثار دوره اسلامی نیز می‌باشد. بیستون به دلیل داشتن این کتیبه‌ها و آثار تاریخی متعدد در سال ۲۰۰۶ به عنوان میراث جهانی یونسکو به ثبت رسید. در دامنه کوه بیستون، سنگ‌تراشی بزرگی، به طول 200 متر و ارتفاع 36 متر دیده می‌شود که به نام فرهاد تراش معروف است. برخی افسانه‌ها این سنگ‌تراش را به عشق اسطوره‌ای فرهاد به شیرین نسبت می‌دهند. بیستون نه تنها از نظر تاریخی و باستان‌شناسی بسیار ارزشمند است، بلکه به دلیل موقعیت جغرافیایی و طبیعی خود نیز یکی از جاذبه‌های گردشگری مهم استان کرمانشاه به شمار می‌آید.

طاق بستان

طاق بستان یکی از جاذبه‌های تاریخی و طبیعی ایران است که در شهر کرمانشاه قرار دارد. این مجموعه که به دوران ساسانیان بازمی‌گردد، شامل چندین نقش‌برجسته و دو گنبد سنگی است که به زیبایی و تاریخچه‌ای که در بر دارد، معروف است. طاق بستان در شمال شرقی شهر کرمانشاه و در دامنه رشته‌کوه زاگرس و در کنار چشمه‌ای قرار دارد. طاق بستان به دوران ساسانیان، به ویژه به دوران حکومت شاهپور دوم، خسرو پرویز و اردشیر دوم، تعلق دارد. نقش‌ های برجسته‌ زیادی در این مکان دیده میشود. مانند:

تجربه‌ای متفاوت از خوزستان در روستای ییلاقی زراس

1. نقش‌برجسته شاهپور دوم و شاهپور سوم: در این نقوش، شاهپور دوم و سوم در کنار یکدیگر به صورت تمام‌قد نشان داده شده‌اند.

2. نقش‌برجسته خسرو پرویز: این نقوش، تصویری از خسرو پرویز را نشان می‌دهد که بر روی اسب شهباز قرار دارد.

3. نقش‌برجسته تاج‌گذاری اردشیر دوم: در این نقش برجسته، صحنه‌ای از تاج‌گذاری اردشیر دوم دیده می‌شود.

طاق بستان دارای طراحی هنری و معماری بارزی است که شامل جزئیات دقیق در نقوش، و استفاده از سنگ‌های مرغوب و کار شده می‌باشد. این مکان، به دلیل تاریخچه غنی، هنر معماری و نقوش برجسته‌ای که در خود جای داده است، اهمیت زیادی دارد. این مکان، سالانه گردشگران زیادی را به خود جذب می‌کند.طاق بستان، در منطقه‌ای با طبیعت زیبا و آب‌وهوای دلپذیر واقع میباشد. این مجموعه، در کنار چشمه‌ای طبیعی واقع شده است که به زیبایی آن می افزاید. طاق بستان یکی از مهم‌ترین مراکز تاریخی ایران است که نشان‌دهنده تاریخ، هنر و معماری دوران ساسانیان است. این مجموعه ارزشمند نیاز به توجه ویژه‌تری از نظر حفاظت و نگهداری دارد تا بتواند به نسل‌های آینده نیز منتقل شود.

تکیه بیگلر بیگی

تکیه بیگلربیگی یکی از مهم‌ترین تکیه‌های تاریخی و مذهبی در شهر کرمانشاه در غرب ایران است. این اثر تاریخی توسط عبدالله خان بیگلربیگی، یکی از خاندان‌های ممتاز و بانفوذ قاجار، ساخته شد. این تکیه زیبا، به دلیل نمایش زیبایی‌ها و ظرافت‌های معماری قاجاریه بسیار معروف است. این تکیه دارای ایوان، شبستان، و بخش‌های مختلف دیگری است که هر کدام، با کاشی‌کاری‌ها و نقاشی‌های زیبایی آراسته شده‌اند. تزئینات داخلی تکیه بیگلربیگی، شامل کاشی کاری‌ها، آیینه‌کاری‌ها و نقاشی‌های دیواری بسیار زیبایی است که هر کدام، داستانی از تاریخ و فرهنگ ایرانی را در خود جای داده اند. همچنین، وجود شیشه‌های رنگی و آینه‌کاری‌های هنرمندانه در بخش‌هایی از این بنا، به زیبایی و جذابیت آن افزوده است.

تکیه بیگلربیگی علاوه بر اینکه محلی برای گردهمایی‌های مذهبی و عزاداری‌ ایام محرم و صفر بوده، محلی برای تجمعات اجتماعی و فرهنگی نیز به شمار می‌رفته است. تکیه بیگلربیگی در مرکز شهر کرمانشاه و در نزدیکی سایر آثار تاریخی و مذهبی این شهر، واقع شده است. به‌طوری که بازدیدکنندگان می‌توانند، به راحتی به آن دسترسی داشته باشند. در مجموع، تکیه بیگلربیگی یکی از آثار ارزشمند معماری و فرهنگی ایران است که نمایی از هنر و تاریخ دوره قاجار را به نمایش می‌گذارد و ارزش بازدید و مطالعه را دارد.

بقیه مقالات مشابه در زمینه گردشگری رو میتونید در سایت همسفرشیم مطالعه کنید.

غار آبی دانیال: دومین غار آبی بزرگ در ایران

خروج از نسخه موبایل