قنبر پلو، غذای اصیل شیرازی با طعم و عطر دلانگیز!
قنبر پلو، که به آن “غم بر پلو” نیز گفته میشود، یکی از غذاهای سنتی و اصیل ایرانی است که خاستگاه آن شهر شیراز است. این غذای خوشمزه با ظاهری زیبا و طعمی ملس، به دلیل استفاده از مواد مغذی مانند گوشت، گردو، کشمش و زعفران، علاوه بر اینکه یک غذای مجلسی به شمار میرود، فواید زیادی نیز برای سلامتی دارد.
مواد لازم قنبر پلو:
- برنج: 4 پیمانه
- گوشت چرخکرده: 500 گرم
- گردو: 50 گرم
- کشمش پلویی: 150 گرم
- پیاز: 2 عدد
- رب انار: 2 قاشق غذاخوری
- زعفران: 3 قاشق غذاخوری
- نمک، زردچوبه و فلفل: به مقدار لازم
- روغن: به مقدار لازم
طرز تهیه قنبر پلو:
آمادهسازی مواد:
برنج را شسته و به مدت 30 دقیقه خیس کنید.
پیازها را به صورت نگینی خرد کنید.
گردوها را به صورت ریز خرد کنید.
کشمشها را شسته و در آب ولرم خیس کنید.
پخت گوشت قلقلی:
در یک کاسه بزرگ، گوشت چرخکرده، 1 عدد پیاز رندهشده، نمک، فلفل و زردچوبه را با هم مخلوط کنید و ورز دهید تا مواد به طور کامل با هم ترکیب شوند.
از مخلوط گوشت، به اندازه گردو برداشته و به صورت قلقلی فرم دهید.
روغن را در یک تابه گرم کنید و قلقلیها را سرخ کنید تا طلایی رنگ شوند.
آمادهسازی مواد میانی:
در همان تابه که قلقلیها را سرخ کردید، پیاز باقیمانده را تفت دهید تا نرم و شفاف شود.
گردوهای خرد شده را به پیاز اضافه کنید و کمی تفت دهید.
کشمشها را آبکش کرده و به همراه رب انار و زعفران دمکرده به تابه اضافه کنید و مواد را با هم مخلوط کنید.
پخت برنج:
در یک قابلمه آب جوش آورده و برنج خیسخورده را به همراه نمک به آن اضافه کنید.
پس از اینکه برنج به جوش آمد، حرارت را کم کنید و اجازه دهید تا برنج به مرحله آبکش برسد.
برنج آبکششده را در قابلمه بریزید و ته آن را با زعفران دمکرده تزیین کنید.
دمپخت قنبر پلو:
مخلوط قلقلیها و مواد میانی را روی برنج بریزید و به آرامی مواد را با هم مخلوط کنید.
درب قابلمه را بگذارید و به مدت 30 تا 40 دقیقه روی حرارت ملایم دم بپزید.
سرو قنبر پلو:
پس از اینکه پلو دم کشید، آن را در ظرف مورد نظر بریزید و با خلال پسته، کشمش و زعفران تزیین کنید.
قنبر پلو را همراه با ترشی، سالاد و ماست سرو کنید.
نکات:
- میتوانید از گوشت مرغ به جای گوشت چرخکرده استفاده کنید.
- برای طعم ترشتر قنبر پلو، میتوانید از 3 قاشق غذاخوری آبغوره به جای رب انار استفاده کنید.
- اگر به گردو حساسیت دارید، میتوانید آن را از دستور پخت حذف کنید.
- برای اینکه قنبر پلو مجلسیتر شود، میتوانید از خلال بادام و خلال پسته نیز برای تزیین آن استفاده کنید.
قنبر پلو، غذایی خوشمزه و پرطرفدار
با طعم و عطر دلانگیز خود، میتواند یک انتخاب عالی برای مهمانیها و دورهمیها باشد. این غذا به دلیل مواد مغذی که دارد، علاوه بر اینکه یک غذای خوشمزه است، برای سلامتی نیز مفید است.
امیدوارم از این دستور پخت قنبر پلو لذت ببرید و این غذای خوشمزه را برای خانواده و دوستان خود تهیه کنید.
این مقاله در سایت همسفر به طرز تهیه قنبر پلو شیرازی پرداختیم ، برای اطلاعات بیشتر میتوانید از بخش غذای محلی دیدن کنید .
باغ قوام شیراز: نگینی از دوران قاجار