اخبار گردشگریدانستنی‌های گردشگری

سفر هوایی راحت‌تر با شناخت تفاوت کلاس‌ پروازی در ایران

آشنایی با انواع کلاس‌ پروازی

برای خرید بلیط هواپیما باید حواستان به کلاس پروازی هم باشد. انتخاب کلاس‌ پروازی است که کیفیت سفرتان را تاحد زیادی مشخص می‌کند. شاید نام‌هایی مانند اکونومی، فرست‌کلس و بیزینس به گوشتان خورده باشد اما به‌طور دقیق ندانید که معنی هریک چیست. اگر قصد سفر هوایی در داخل دارید یا راهی پرواز خارجی هستید، آشنایی با این اصطلاحات برایتان ضرورت دارد. کلاس‌ پروازی را بشناسید و بدانید که تفاوت آنها در چیست.

کلاس‌ پروازی یعنی چه؟

حدس‌زدن معنای عبارت فرست‌کلس (first-class) کار سختی نیست. حتما با شنیدن آن متوجه می‌شوید که منظور سطحی از سفر هوایی است که امکانات خوب و مطلوب‌تری نسبت به گزینه‌های انتخابی دیگر دارد. دو کلاس پروازی دیگر هم وجود دارند که در کنار فرست‌کلس، امکان انتخابشان هست. پس به‌طور کلی، سه کلاس پرواز داریم:

  • فرست‌کلس؛
  • بیزینس؛
  • اکونومی.
کلاس‌ پروازی یعنی چه
برای خرید بلیط هواپیما باید حواستان به کلاس پروازی هم باشد. انتخاب کلاس‌ پروازی است که کیفیت سفرتان را تاحد زیادی مشخص می‌کند

تفاوت کلاس‌ پروازی در چیست؟

تفاوت این‌ها در چیست؟ آیا از نقطه‌نظر پرداخت هزینه بلیط با هم فرقی دارند؟ بله. پروازها براساس عوامل زیر به سه دسته‌بندی بالا تقسیم می‌شوند و امکانات متفاوتی به مسافران ارائه می‌کنند:

  • خدمات داخل هواپیما؛
  • محل قرارگیری صندلی‌ها؛
  • خدمات داخل فرودگاه.

فرست‌کلس گران‌ترین و لوکس‌ترین سطح و کلاس پرواز است. بعد از آن به‌ترتیب، بیزینس و اکونومی قرار دارند.

تفاوت کلاس‌ پروازی در چیست

خدمات داخل هواپیما

پروازهایی با کلاس بالاتر امکانات و خدمات متنوعی در اختیار مسافرانشان قرار می‌دهند. بنا به اینکه بلیط پرواز خارجی فرست‌کلس را از کدام شرکت هوایی ایران و جهان می‌خرید، خدمات متنوعی هم نصیب‌تان می‌شود. در پروازهای این کلاس، غذاهای باکیفیت، وسایل رفاهی مختلف و محصولاتی تبلیغاتی از برندهای معروف به مسافران اهدا می‌شود. منظور چه محصولاتی است؟ برای مثال، کالاهای بهداشتی و آرایشی.

محل قرارگیری صندلی‌ها

جایگاه صندلی‌ها در هر کلاس پرواز هم متفاوت است. بخش نوک هواپیما مخصوص فرست‌کلس است. صندلی‌های بخش وسط متعلق به دارندگان بلیط کلاس بیزینس است و اکونومی‌ها هم باید در بخش انتهایی بنشینند. فضای متعلق به صندلی‌های بخش فرست‌کلس محدود است و بیشترین صندلی‌ها که با فاصله‌ای اندک در کنار هم چیده شده‌اند هم برای بخش اکونومی هستند.

خدمات داخل فرودگاه

اگر بلیط بیزینس و فرست‌کلس بخرید، نیاز به ماندن در صف‌های طولانی فرودگاه برای تحویل بار یا بررسی گذرنامه نخواهید داشت. برای مثال، در فرودگاه امام خمینی، جایگاه تشریفاتی اختصاصی برای رسیدگی به امور آمادگی برای پرواز دارندگان بلیط‌های فرست‌کلس و بیزینس در نظر گرفته شده است.

با انواع کلاس‌ پروازی بیشتر آشنا شویم

در ادامه درباره هریک از کلاس‌های پرواز بیشتر برایتان می‌گوییم.

۱. درجه اول یا فرست‌کلس

فرست‌کلس گران‌ترین و خاص‌ترین کلاس پرواز در سفرهای هوایی است. اگر قصد دارید که سفری بی‌دغدغه و کاملا راحت داشته باشید، باید بلیط این سطح و کلاس را بخرید. صندلی‌های فرست‌کلس بزرگ و جادار هستند، امکان تبدیلشان به شکل تخت وجود دارد و هر مسافری فضای خصوصی خودش را دارد.

پذیرایی خوبی هم از مسافران این کلاس پرواز به‌عمل می‌آید. غذاهای خوشمزه و متنوع، دسرهای رنگارنگی که از سوی سرآشپزهای حرفه‌ای درست می‌شوند هم بخشی از امکانات خاص پرواز فرست‌کلس هستند. خدمات رفاهی مختلفی در این کلاس پرواز وجود دارد. بنا به اینکه با هواپیماهای چه شرکتی سفر می‌کنید، امکانات فرست‌کلس می‌تواند بسیار متغیر باشد. برخی از ایرلاین‌های دنیا خدمات به‌شدت لوکسی مانند ارائه ماساژ را هم برای مسافران این کلاس در نظر می‌گیرند.

۲. تجاری یا بیزینس

کلاس بیزینس یا تجاری از فرست‌کلس ارزان‌تر است و خدمات کمتری هم به مسافران ارائه می‌کند. این را بدانید که در پروازهای داخلی معمولا تفاوت زیادی میان پروازهایی با کلاس بیزینس و اکونومی نیست اما اگر حرف پروازهای خارجی و مسافت‌های طولانی در میان باشد، اوضاع متفاوت خواهد بود. در واقع، تفاوت میان این دو کلاس پروازی حس خواهد شد.

در این کلاس پرواز هم صندلی‌ها تخت‌شو هستند و از مسافران به‌خوبی پذیرایی می‌شود. امکانات رفاهی و تنوع پذیرایی برای کلاس تجاری یا همان بیزینس به‌اندازه فرست‌کلس نیست اما همچنان مطلوب است و مسافران را راضی نگه می‌دارد.

۳. اقتصادی یا اکونومی

همان‌طور که از نام این کلاس پروازی مشخص است، اکونومی یا اقتصادی برای مسافرانی است که هزینه بلیط را مقرون‌به‌صرفه می‌خواهند. خدمات خاص و ویژه‌ای در این سطح از کلاس پروازی وجود ندارد. فضای مقابل پای مسافران محدود است و معمولا امکان خواباندن صندلی در زاویه‌ای بزرگ وجود ندارد.

اقتصادی یا اکونومی

شکل‌وشمایل چیدمان صندلی‌ها و فاصله‌شان از هم حالت اتوبوسی دارد و پذیرایی هم آنچنان مفصل نیست. خدمات رفاهی زیادی در این سطح از کلاس پروازی به مسافران ارائه نمی‌شود.

بحر المیت در اردن: نگینی شور در میان بیابان

آشنایی با واحد پول کشورها

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا