
مسجد شیخ لطف الله، نگینی در میان میدان نقش جهان اصفهان، گویی راز و نیازی عاشقانه را در دل گنبد فیروزهای خود پنهان کرده است. این مسجد که به دستور شاه عباس صفوی و به نام پدر زنش، شیخ لطف الله، عالم برجسته آن دوره، بنا شده، شاهکاری از معماری و هنر ایرانی را به نمایش میگذارد.
معرفی مسجد شیخ لطف الله
مسجد شیخ لطف الله از جمله بناهای تاریخی و هنری ایران است که در دوران صفویه به بهرهبرداری رسید. این مسجد در میدان نقش جهان اصفهان قرار دارد و به عنوان یکی از شگفتیهای معماری ایران شناخته میشود. استادان برجسته زمان، طراحی و تزئینات این مسجد را انجام دادند و زیباییهای منحصر به فردی را در آن به کار بردند که آن را از سایر مساجد متمایز میکند.
هنرنمایی معماران و هنرمندان در مسجد، حیرت هر بینندهای را برمیانگیزد. گنبد دو پوستهای با کاشیهای فیروزهای، که گویی در آسمان معلق است، نور را به شکلی جادویی به درون مسجد هدایت میکند. مقرنس کاریهای ظریف و کاشی کاریهای بینظیر، فضایی معنوی و روحانی را خلق کرده که هر زائری را مجذوب خود میکند. محراب مسجد، شاهکاری از هنر کاشی کاری و معرق کاری است. ظرافت و دقت در طراحی و اجرای این محراب، آن را به یکی از زیباترین محرابهای جهان تبدیل کرده است. نورپردازی طبیعی محراب، که از طریق روزنههای گنبد به داخل میتابد، جلوهای خاص و معنوی به آن بخشیده است.
راز پنهان در گنبد
گنبد مسجد شیخ لطف الله، رازهای بسیاری را در خود نهفته دارد. انعکاس صدا به گونه ای شگفت انگیز در این گنبد، گویی نجواهای عاشقانه را به گوش جان می رساند. گویی روح معماران و هنرمندان در این گنبد دمیده شده و راز عشق و ایمان را در آن نجوا میکنند.
مسجدی فراتر از یک مکان عبادی
مسجد شیخ لطف الله، فراتر از یک مکان عبادی، تجلی گاه هنر، فرهنگ و تاریخ ایران است. این مسجد، یادگاری از دوران شکوفایی و عظمت ایران صفوی است که هر ساله گردشگران بسیاری را از سراسر جهان به خود جذب میکند. بازدید از مسجد، سفری به عمق تاریخ و معنویت ایران است. گویی با قدم گذاشتن در این مسجد، در گذر زمان به دوران صفوی سفر میکنید و شور و ایمان آن دوره را لمس میکنید.
تاریخچه مسجد شیخ لطف الله
ساخت این مسجد در سال 1602 میلادی آغاز شد و در سال 1619 به اتمام رسید. شاه عباس اول سفارش ساخت مسجد شیخ لطف الله را داد و نام آن را به افتخار شیخ لطف الله لاهیجی، عالم و عارف بزرگ ایرانی، انتخاب کرد. این بنا به خاطر استفاده از کاشیهای با کیفیت و نقوش زیبا، یکی از بهترین نمونههای معماری اسلامی در ایران به شمار میرود.
در گذر زمان
مسجد در طول تاریخ، فراز و نشیبهای بسیاری را پشت سر گذاشته است. از زلزلههای مخرب تا مرمتهای ناشیانه، این مسجد همواره استوار و پابرجا مانده است. گویی روحی در این مسجد دمیده شده که آن را از گزند زمان حفظ میکند.مسجد، فارغ از زمان و مکان، پیامی از عشق، ایمان و زیبایی را به جهانیان مخابره می کند. این مسجد، یادگاری از فرهنگ و تمدن ایرانی است که تا ابد در تاریخ خواهد ماند. اگر به دنبال تجربهای منحصر به فرد و معنوی هستید، مسجد شما را به سفری شگفت انگیز دعوت میکند. گویی در این مسجد، در آغوش تاریخ و معنویت قرار می گیرید.
آدرس مسجد شیخ لطف الله
مسجد در میدان نقش جهان، اصفهان قرار دارد. برای افرادی که از تهران به این مسجد سفر میکنند، مسیری بهینه از طریق اتوبان های آیتالله هاشمی رفسنجانی و روشندلان وجود دارد. زمان تقریبی سفر با خودرو حدود 5 الی 6 ساعت است. هنگام ورود به مرکز شهر اصفهان، تابلوها شما را به سمت میدان نقش جهان هدایت میکنند، جایی که این مسجد نیز در آن واقع شده است.
هتل های نزدیک مسجد شیخ لطف الله
برای اقامت در نزدیکی مسجد، هتلهای متعددی وجود دارد. از جمله آنها میتوان به هتل عباسی، هتل کملیا و هتل اصفهان اشاره کرد که هر کدام امکانات مناسب و دسترسی آسان به اماکن تاریخی اصفهان را فراهم میکنند. این هتلها به بازدیدکنندگان این امکان را میدهند که به راحتی از جاذبههای گردشگری اصفهان بهرهمند شوند.
تجربهی تیم گردشگری سایت همسفرشیم دربارهی مسجد شیخ لطف الله
تجربه تیم گردشگری ما نشان میدهد که بازدید از مسجد شیخ لطف الله با توجه به جزئیات هنری و معنوی آن، حس عمیقتری را برای بازدیدکنندگان فراهم میآورد. طراحی دقیق و کاشیکاریهای بینظیر این مسجد، فرصتی عالی برای عکاسی و یادگیری هنرهای اسلامی به شمار میآید. تیم ما همچنین توصیه میکند که ساعات اولیه صبح یا غروب برای بازدید انتخاب شود تا زیباییهای مسجد تحت نور مناسب نمایان شود.
در نتیجه مسجد شیخ لطف الله را از دست ندهید
بازدید از مسجد شیخ لطف الله برای هر فردی که به دنبال تجربیات فرهنگی است ضروری است. این مکان نه تنها نمایانگر هنر اسلامی در ایران است، بلکه همچنین میتواند یک تجربه روحانی خاص را برای شما به ارمغان آورد. تیم اوریکا پیشنهاد میکند که این مکان دیدنی را در برنامه سفر خود به اصفهان قرار دهید و از آن لذت ببرید.
قبل از سفر به اصفهان پیشنهاد میکنیم مقالهی 4 هتل لوکس اصفهان را مطالعه کنید تا با بهترین هتل های اصفهان آشنا شوید.
بابا این جا دیدنی داره چند روز اومدم ساوه فقط یه مشت مسجد داره کلا کویره
انجمن نصرآبادی های مقیم تهران
معرفی آثار تاریخی شهر سفیدشهر (نصرآبادکویر) در۱۷ کیلومتری شمال کاشان وآران وبیدگل
۱-آستانه مقدسه بی بی سکینه خاتون (س )واقع درمحله زیارت سفیدشهر
۲-آستان مقدس شاهزاده ابراهیم (ع) واقع در دشت های سرسبز جاده سفیدشهر به مشکات
۳- آب انبار تاریخی سفیدشهر
۴-قلعه های تاریخی سفید، ملک اباد ، رضاآباد ، قاسم اباد و وزیر و امین آباد سفید شهر
۵-منطقه تاریخی چاله غم تاریخی در شمال سفیدشهر محل اولیه سکونت مردم سفیدشهر
۶-پار ک زیبای زنده یاد باقری ورودی شهر سفیدشهر
۷-خانه های تاریخی آقاسیدمحمد، وکیل و ملامحمدنصرآبادی و کدخدافرج اله سفیدشهر
۸-شهرزیرزمینی طسمیجان وچهارطاقی سفیدشهردرمحله زیارت
۹-مهرکده تاریخی نرسه کلیسای سفیدشهر درمحله قدمگاه
۱۰-قدمگاه علی (ع) سفیدشهر درمحله قدمگاه سفیدشهر
۱۱-دشت های وسیع و زیبای پنبه و طالبی و زعفران وباغ های پسته سفیدشهر
۱۲-دشت های وسیع و زیبای کشت گل محمدی در سفیدشهر
۱۳-کمپ جنگلبانی شهید دستغیب (درختان دست کاشت کویری )در شمال سفیدشهر
۱۴-ساختمان تاریخی چهل دختران زیارت بی بی سکینه خاتون( س )
۱۵-مسجد تاریخی زیارت بی بی سکینه خاتون (س) سفیدشهر
۱۶-دکان حلوایی تاریخی سفیدشهر درمحله زیارت
۱۷-قلعه و روستای کویری تقی آباد سفیدشهر
۱۸-قهوه سنتی طسمیجان سفیدشهر در خیابان شهدای گمنام
۱۹-دشت زیبای کویر(بندریگ)سفیدشهر (منطقه ای آرام ودلنواز) جهت تفریح خانواده ها و گردشگران داخلی و خارجی
۲۰-موزه آثار تاریخی سفیدشهر درمحل سابق حمام جهاد در خیابان شهید مطهری سفیدشهر
۲۱-موزه شهداء سفیدشهر درمنزل شهیدان باقری واقع در خیابان شهیدان باقری سفیدشهر
۲۲-تپه های تاریخی بانو در کویر شمال سفیدشهر
۲۳-مقبره ملامحمد نصرآبادی و حاج آقا مهدوی نصرآبادی و ملافضلعلی نصرآبادی شاعر نامی و مقبره بقیه علماء شهر جنب گلزار شهدای سفیدشهر
۲۴-گلزار شهدای سرافراز ۸سال دفاع مقدس و شهدای مدافع حرم سفیدشهر درخیابان شاهد
۲۵-گلزار شهدای گمنام سفیدشهر در خیابان شهدای گمنام
۲۶-نمایشگاه آثار هنرمند توانمند و معلول و نقاش معروف جهانی سرکار خانم فاطمه حمامی نصرآبادی واقع درخیابان منتظرالمهدی (عج) سفیدشهر
تازه این موارد ، تنها بخشی از جاذبه های سفید شهره . آدرس بدم:
*** مسیر ورودی از تهران وقم و استانهای شمالی به سفیدشهر ازطریق مشکات ، کیلومتر ۳۰ اتوبان قم به کاشان
*** مسیر ورودی از شهر کاشان- مدخل شهر -جاده سفیدشهر(۱۷کیلومتر)
تهیه و تنظیم مهندس حسین عبدالهی نصرآبادی( نصرآبادی های مقیم تهران)
عشق است فقط مصرقان لار چناقچی چهار حد