۸ روستای ایرانی در مسیر جهانی شدن

۸ پرونده در راه یونسکو

ایران برای معرفی ۸ روستای نمونه گردشگری به سازمان جهانی گردشگری آماده می‌شود.

روستای کندلوس

معاون گردشگری کشور از تدوین پرونده ۸ روستای ایرانی برای معرفی به عنوان “روستای نمونه گردشگری” به سازمان جهانی گردشگری خبر داد. علی‌اصغر شالبافیان، معاون گردشگری کشور، با اشاره به طرح ابتکاری “روستای نمونه گردشگری” توسط سازمان جهانی گردشگری، گفت: “هدف از این طرح، بهره‌گیری از ظرفیت‌های موجود در صنعت گردشگری برای ایجاد تحول، توسعه روستایی و افزایش سطح رفاه و آسایش جامعه روستایی است.” وی افزود: “در این طرح، حفظ و احیای طبیعت روستا، صیانت از تنوع و ارزش‌های فرهنگی آن و ارتقای سطح آگاهی و آموزش روستاییان مد نظر قرار گرفته است.” شالبافیان با بیان شرایط مورد نیاز برای انتخاب روستاهای نمونه گردشگری، گفت: “این روستاها باید دارای جمعیتی کمتر از 15 هزار نفر، واقع در منطقه‌ای با ویژگی‌های طبیعی خاص، با فعالیت‌های سنتی مانند کشاورزی، دامداری، ماهیگیری و جنگلداری، برخورداری از فرهنگ، سبک زندگی و ارزش‌های مشترک در میان اهالی و همچنین ایفای نقش گردشگری به عنوان موتور محرکه توسعه روستا باشند.”

روستای قلعه بالا

معاون گردشگری کشور در پایان اظهار داشت: “پرونده ۸ روستای منتخب شامل پالنگان در کردستان، با همکاری ادارات کل میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی استان‌ها در حال تدوین است و تا 18 اردیبهشت ماه به سازمان جهانی گردشگری ارسال خواهد شد.” طرح “روستای نمونه گردشگری” توسط سازمان جهانی گردشگری با هدف توسعه پایدار جوامع روستایی از طریق گردشگری ارائه شده است. این طرح بر حفظ طبیعت و فرهنگ روستا، آموزش روستاییان و ارتقای سطح زندگی آنان تمرکز دارد. ۸ روستای ایرانی که شرایط لازم را دارند، برای معرفی به عنوان “روستای نمونه گردشگری” به سازمان جهانی گردشگری انتخاب شده‌اند. پرونده این روستاها تا 18 اردیبهشت ماه به این سازمان ارسال خواهد شد.

روستای ابیانه

روستای کندوان، اولین روستای ایرانی در شبکه جهانی گردشگری

معاون گردشگری کشور از ثبت روستای کندوان در شبکه جهانی گردشگری خبر داد و گفت: این روستا به عنوان اولین روستای ایرانی این افتخار را کسب کرده است. او در ادامه به مزایای انتخاب روستاها برای این شبکه اشاره کرد و گفت: به روستاهای منتخب، دیپلم و یا لوح امضا شده توسط دبیرکل سازمان گردشگری ملل متحد (UNWTO) اعطا می‌شود.

همچنین این روستاها از دید و اعتبار بین‌المللی به عنوان نمونه برجسته‌ای از یک مقصد گردشگری روستایی توسعه یافته برخوردار خواهند شد. شالبافیان با اشاره به شروع این پروژه از سال ۲۰۲۱، افزود: در ایران نیز برنامه ارتقای روستاها بر مبنای شاخص‌های اعلامی توسط UNWTO در دستور کار قرار گرفته است. به گفته او: پس از ارزیابی‌ها، لیست ۱۳۰ روستا که بیشترین مطابقت را با شاخص‌ها داشتند، شناسایی شد.

در نهایت، پس از بررسی و جلسات متعدد، روستای کندوان به عنوان اولین روستای ایران برای ثبت در این شبکه معرفی و خوشبختانه در مهرماه ۱۴۰۲ این اتفاق مهم رخ داد. این اقدام می‌تواند به رونق گردشگری در روستاهای منتخب، ایجاد اشتغال برای روستاییان و توسعه پایدار این مناطق کمک کند. شما می‌توانید مطالب اخبار مرتبط با گردشگری و همچنین مشاهده انواع جاذبه های گردشگری را در مجله همسفرشیم مطالعه کنید.

مرداب هسل، تابلویی رنگارنگ در دل جنگل‌های مازندران

خروج از نسخه موبایل